Info 3 2020


Veteraner, aktuell information.

Covid-19 har drabbat världen. Vart är vi på väg? Samhället stängs ner. Dödstalen ökar. Äldre personer och många på våra äldreboenden får sätta livet till. Gränser stängs ner, resandet går ner, nästan till noll. Sjukhusen har ett mycket svårt arbete att utföra. Många medarbetare inom vården får utmattningssymtom eller blir fysiskt sjuka. Skolor, affärer, restauranger samt övrigt näringsliv stänger ner. Resebranschen med flygbolag, resebyråer samt turistnäring berörs kraftigt. Även vår tunga industri drabbas. Många varslas från sina arbeten. Ekonomin slås i spillror inom en hel del verksamheter. Staten skjuter till miljardbelopp för att hålla igång samhället, hur länge och hur mycket klarar stadskassan. Framtiden ser oviss ut.

 

Vi 70-plussare ombeds hålla oss inomhus. Antal sociala kontakter skall minimeras. Undvik gå till affärerna och handla, beställ hem varor till dörren. Undvik folksamlingar. Håll minst 2 meters avstånd till personer när du är ute och promenerar. Den stora frågan är, när vänder det? När finns ett vaccin framtaget? När kan saker och ting återgå till det normala?  Hur många procent av det vi upplevt tidigare kommer att bli ett nytt normalläge? Inget svar går att skönja just nu.

 

Från vår förenings horisont sker följande. Vi i styrelsen skulle haft ett tvådagarsmöte i Norrköping i maj  för att planera verksamheten. Detta blev av känd anledning inte av. I går (13/5) hölls en telefon-konferens i styrelsen för att samla ihop oss. Vi betraktar detta året som ett förlorat år. Vi drar ner på vår verksamhet. Dock hade vi tur som kunde genomföra vårt årsmöte. Om detta skett 14 dagar senare hade det antagligen inte gått att genomföra. Vi kommer att ha en ny telefon-konferens i augusti. Då vet vi om det går att genomföra vårt höstmöte. Vi utgår i vår planering att om det är möjligt kommer det att ske preliminärt den 7-8 oktober och i Halland. Se till att planera in dessa datum i kalendern. Vi planerar ha ost, öl- provning samt intressanta föredrag. Mer om detta senare.

 

Nu går det att hålla kontakt med medlemmarna i vår förening genom att gå med i en facebook- grupp. Det finns där en grupp som heter Flygledarveteranerna. Har du inte gått med där så gör det. Där finns bilder, artiklar samt historia. Även kommentarer, åsikter m.m. haglar där.

 

Till vi kan ses igen. Tvätta händerna. Undvik folksamlingar. Håll social distans. Håll dig hemma. Res inte längre en 2 timmars färd med bil från ditt boende.

 

Sköt om er och hoppas på en återgång till ett läge utan Covid-19.

 

Uppsala  14 maj 2020 i någorlunda avskildhet.

 Hjärtliga Hälsningar                       

Roger

 

p.s. Ni kan nu även nå mig på rogerelsborg45@gmail.com d.s.