Info 4 2018Info 4 2018Veteraner, aktuell information.


Efter denna extraordinära sommar med medelhavsväder under lång tid verkar hösten gjort sitt inträde. Kyla och snö kommer även i år. Det blir spännande att se hur vintern kommer att bli i år. Får vi en varga-vinter eller blir det som vanligt snö i norr samt mellanting i söder?


Höstmötet gick som meddelats den 9-10 oktober. Temat för höstmötet var ”MODERNT OCH FÖRARLÖST och GAMMALT OCH MINNESVÄRT”. 34 veteraner anslöt till mötet i Karlsborg. Samling skedde på torget i fästningen. Jocke samt Leif stod som värdar för mötet. Ett komprimerat möte där vi hann med mycket på kort tid. En mycket intressant genomgång vid gamla F6 inledde det hela. Vi fick en information av de största existerande Amerikanska UAV ner till våra svenska varianter. Värsting-varianten klarar 18 000 M i 34 timmar. De i Sverige existerande UAV var av betydligt mindre storlek och prestanda.


Efter detta sker om-basering till det genuina KANALHOTELLET. Vi fick där ett föredrag av Alf Ingesson Thor som talade om haveristatistik i FV. En bok lär komma från Alf m.m. som handlar om detta. Därefter uppsnack och middag där man med hänsyn till ljudnivån kan förmoda att ingen hade tråkigt. Dag två samling vid fästningen. Där möttes vi upp av en mycket kompetent guide som tog oss igenom fästningen och berättade om dess imponerande historia. En genomgång av ett byggnadsverk av det ståtligare slaget varvat med samtidens historia. Guiden kunde verkligen sin historia och då han även hade en stor portion humor blev det ett minnesvärt besök. Vår mycket kompetenta fotograf Carlotto har på ett förtjänstfullt sätt samlat ett kollage med bilder från mötet. Jag kommer att bifoga dessa till de som var med på höstmötet samt välja ut några bilder att publiceras på vår hemsida.


Vill även med dessa rader tacka Bror och Leif för det arbete ni lagt ner för att få höstmötet till stånd.


Styrelsen kommer nu i november ha sitt styrelsemöte i Stockholm där vi kommer att planera nästa årsmöte. Föredragshållare skall kontaktas dagordning skall spikas preliminär bokning skall ske på Birka m.m. Vi kommer även att behandla hur att gå vidare med frågan om på vilket sätt en utökning av föreningen med FS-kategorin skall kunna ske. Glädjande kan meddelas att vår förening även i år fått ett bidrag från LFV med 25 000 kr.Uppsala 2018-11-01

Mvh

Styrelsen/ Roger