Senaste nytt samt kallelser

INBJUDAN

 

FLVET

 

HÖSTMÖTE i KARLSBORG 9-10 OKTOBER 2018

 

”GAMMALT OCH MINNESVÄRT och MODERNT OCH FÖRARLÖST”

 

2018-10-09 Samling på fästningstorget 1230

(lunch på KASTANJEN-egen bekostnad)

 

1300 Alt samling på fästningstorget (ej lunch)

 

1315 avfärd till FLOTTILJOMRÅDET- UAV-avdelningen K 3

samt besök TWR Karlsborg.

 

1500 inkvartering på KANALHOTELLET ( dubbelrum )

Kåseri om allehanda ting…

 

1830 MIDDAG på KANALHOTELLET

 

2018-10-10

 

0730 Frukost KANALHOTELLET

 

0900 samling på fästningstorget

”FÄSTNINGENS HEMLIGHETER”

 

1030 fika någonstans…

 

1130 ( lunch på KASTANJEN-egen bekostnad

 

Allt detta till en subventionerad kostnad av 600 SEK.

 

FLVET postgiro 627534-1

 

Anmälan till bruzelle@netscape.net senast 2018-09-20.

 

VÄL MÖTT!

Hälsar Jocke Bruzell och Leif Hellgren

 

SENASTE NYTT

 

Nu finns det foton från höstmötet under bildfliken!

Roger och Anders var fotografer!

 

 

INFO 3 / 2018

 

Veteraner, aktuell information.

 

Hur har ni det i värmen? Värmerekorden faller ett efter ett. Varmaste juni på 260 år. Torkan återföljs av en väldig mängd bränder över landet. Räddningstjänsten går på knäna. Detta gör redan sjukvården och polisen i riket. Många konstaterande men få svar på åtgärder för att finna lösningar. Vart är vi på väg? Enligt mitt sätt att se på det hela måste vi samla ihop oss samarbeta och sluta upp med käbblet över partigränserna.

 

Nog om elände. Vid årsmötet gavs information om möjlighet att arbeta som instruktör i Spanien (Training FTE Jerez). Jag vet en veteran som lyckats med konststycket att förvärva papper från LFV samt åkt ner till skolan.

 

Hoppas på att få information om detta till höstmötet i Karlsborg den 9-10 oktober. I samband med mötet utlovas en mycket intressant genomgång av fästningen. Jocke och Leif har tagit fram en fenomenal agenda till mötet. De utlovar ”fästningens hemligheter”. En tur i det inre av byggnaden där få varit förut. Tveka inte. Anmäl er snarast till ett som vanligt intressant möte.

 

För oss intresserade flygnördar finns två flygdagar att besöka. Den första sker vid Dala Järna 9,10,11 augusti. Var där förra gången det begav sig och blev mycket imponerad. Det mesta som flyger i vårt land finns där. Flygfesten är väl värt ett besök. Information finns på info@flygfesten.com. Den andra tillställningen sker på Ärna (gamla F16). Det är FV:ets huvudflygdag. Den går av stapeln den 25 augusti. Många besökare väntas till Uppsala. Det kommer att bli trångt, man räknar med över 100 000 besökare.

 

Mer flyginformation. En av våra medlemmar, Thomas Allard har valts till ordförande i Svensk Flyghistorisk Förening (SFF) Vi gratulerar Thomas till denna fina utmärkelse.

 

Byggnaden för RTC står i stort sätt klar på Arlanda. Utrustning kommer att installeras efterhand. Jag hoppas på att få besöka anläggningen för ett studiebesök. I övrigt finns inte mycket att informera om. Locket på?

 

Jag önskar er en fortsatt god sommar Hoppas på att få träffa så många som möjligt på höstmötet i Karlsborg

 

 

Uppsala 2018-07-27

Mvh

Styrelsen/ Roger