Info 3 2015

Infobrev 3/2015

Veteraner, aktuell information

 

Hej!

 

Äntligen har sommaren anlänt till våra breddgrader. Som vi har längtat. Men nu till framtida aktiviteter! Ni har fått inbjudan till Höstmötet i Ronneby och Karlskrona. Hoppas på att sör-länningarna dyker upp mangrant. Vi har bokat för 20 sängplatser på Brunnen. Därefter får ni som inte hinner med denna bokning (först till kvarn) boka boende själva. Jocke har som vanligt fått ihop ett intressant program. Tack för det.

 

Efter detta och i nästa år kommer föreningen att fira 30-års jubileum. Vi planerar ha ett förstärkt jubileumsårsmöte i mars samt åka till Helsingfors. Som vanligt förhandlar vi om ett attraktivt pris samt viss sponsring sker från föreningen. I planeringen ingår ett besök på flyg-muséet i Vanta. Mer information kommer.

 

I planerna för 2016 ingår även ett besök i Dubai till hösten. Huruvida detta blir möjligt beror delvis på vilken kostnad som kommer att drabba oss som åker. Det kommer att innebära att medlemmen får stå för merparten av kostnaden. Det vi kan erbjuda är möjligheten till rabatter samt sakkunnig ledning på platsen. Vi har satt ett max-pris på 5-6000 kr. Vår kassör Lars Stenberg kommer att skicka ut en förfrågan om vilka som är intresserade att delta. Anmälan är dock inte bindande, men den ger oss en fingervisning om hur intresset ser ut. Om ni medlemmar tycker det blir för dyrt samt i och med detta anmälningarna blir få, innebär detta att vi får ta fram en plan B till höstmötet 2016. Hör gärna av er till mig eller Lasse och framför vad ni tycker samt vad som ni anser vara en rimlig kostnad.

 

Från LFV samt ACR är det förvånansvärt tyst. ACR växer ytterliggare. Vad kommer att hända när utrustningen i deras torn skall omsättas? I och för sig en fråga för flygplatscheferna men icke desto mindre intressant. Huruvida ROT kommer att sprida sig i landet samt i övriga världen återstår att se. Tiden får avgöra hur det kommer att ske samt i vilken omfattning. Detta är min egen fundering. Själv tänker jag försöka besöka Sundsvall för att se på ”underverket”. Detta under förutsättning att jag blir insläppt. Som bekant är detta inte numera en självklar sak.

 

Hoppas vi ses i Ronneby och Karlskrona.

 

Med hopp om en något varmare fortsättning på sommaren.

 

Uppsala 3 juli 2015

 

Mvh

Styrelsen/ Roger